Editura Spandugino – Lansarea colecției „Homo Capax”

Editura Spandugino și Librăria Humanitas Kretzulescu vă invită să urmăriți luni, 28 septembrie, de la ora 19:00, în transmisiune live pe pagina de Facebook a librăriei, lansarea colecției de leadership „Homo Capax”.

Dumitru Borțun, profesor universitar la Facultatea de Comunicare şi Relații Publice (SNSPA) și coordonatorul colecției, alături de invitații săi, Camelia Crișan și Sebastian Fitzek, lectori universitari la aceeași facultate, vor discuta despre primele două cărți care deschid această colecție și oferă coordonatele necesare unei veritabile reorientări către sursele profund umane ale valorii economice: integritatea, responsabilitatea și slujirea celorlalţi:

Fred Kofman, ”Revoluția sensului. Puterea leadershipului transcendent” (traducere din limba engleză de Luana Stoica)

„Leadershipul transcendent descompune cele mai dificile pro­bleme ale unei organizații într-un amestec fluid de semnificație, no­blețe, virtute și solidaritate. Le oferă celor care îi urmează principiile o cale de abordare a anxietății existențiale proprii oricărei ființe uma­ne. De aceea, un lider care propune un «proiect de dăinuire» simbo­lic, conform spuselor umanistului Ernest Becker – un proiect cu o valoare durabilă, ce trece dincolo de viața individuală – are o capacitate uluitoare de a antrena ceea ce este mai bun în noi.”

Ken Jennings & John Stahl-Wert, ”Liderul slujitor. Cinci acțiuni puternice care vă transformă echipa, afacerea și comunitatea” (traducere din limba engleză de Crenguța Nicolae)

„Liderii slujitori caută neobosiți barierele sistemice în calea per­formanței în organizație și le elimină în mod radical și permanent. Ei abordează toate piedicile, indiferent dacă e vorba de training inadec­vat, de practici și politici contraproductive ale companiei, obstaco­le fizice, izolare, comunicare deficitară sau multe zeci de alte piedici care stau în calea performanței în organizațiile moderne.”

Lansarea colecției se va desfășura fără public.

Dumitru Borțun este autorul a numeroase cărți și studii reper despre comunicare, responsabilitate socială corporativă și relații publice, definite prin caracterul lor profund interdisciplinar. Este membru fondator al Asociaţiei Formatorilor în Comunicare și Preşedintele Juriului de Onoare al Asociaţiei Române de Relaţii Publice.

Camelia Crișan predă cursuri despre leadership și formare profesională și este autoarea unor studii importante despre inovația socială și educația prin tehnologie.

Sebastian Fitzek, cercetător în domeniul antropologiei politice, este autor, printre altele, al cărții Sacrul și puterea politică. Abordări psihosociale ale imaginarului colectiv.

Mai multe informații despre colecția „Homo Capax” și primele volume:

http://edituraspandugino.ro/38-homo-capax|http://edituraspandugino.ro/38-homo-capax

La firul cărții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

O Antigonă în Vestul sălbatic

Wed Sep 30 , 2020
Într-o memorabilă formulare, reluată de Eugenio Barba și Nicola Savarese în volumul Cele cinci continente ale teatrului, Edward Gordon Craig susținea ideea că ,,Teatrul sunt bărbații și femeile care îl fac.” E întru totul adevărat dacă ținem seama de imensa investiție de recitative, talent, îndărătnicie în fața obstacolelor, timp, resurse […]

Categorii